25.9.2016

Hääpukuviikko - Hääpuku vartalotyypeittäin

Varmasti jokainen morsian pohtii pukua ostaessaan sitä, miltä puku näyttää hääpäivänä, ja juuri sinun itsesi päällä. Tietysti! Onhan kyseessä ainutlaatuinen päivä, ja ainutlaatuinen puku! Vaikka olenkin luonteeltani hieman itsepäinen (mutta toki vain aika-ajoin) tahdon kuitenkin oman viihtyvyyteni vuoksi ottaa hääpukua valitessani huomioon joitakin seikkoja vartalon muotoihin ja puvun linjoihin liittyen.

Niinpä päätämme tämän HÄÄPUKUVIIKON käymällä läpi muutamia erilaisia vartalotyyppejä, sekä pohtimalla kunkin eri vartalotyypin muotoja imartelevia hääpukumalleja!

Eli, let the games begin! 

Päärynävartalo, eli A-vartalo


Tyypilliset päärynävartaloisen "tuntomerkit" ovat kapeat hartiat ja kapea vyötärö, eli siro, monesti kokoa tai kahta pienempi ylävartalo, sekä leveä lantio ja pyöreähköt reidet. 

Linjojen selkeys sekä pystyleikkaukset imartelevat päärynävartaloista. Lanteikkaan ruumiinrakenteen vuoksi päärynävartaloisille sopivat puvut, joissa huomio saadaan kiinnittymään puvun yläosaan. Huomion voi kiinnittää joko koruilla, puvun näyttävillä somisteilla tai näyttävillä kauluksilla. Esimerkiksi venekaula-aukko sopii päärynävartaloiselle hyvin, sillä se luo hartiaseudulle vaakasuuntaisen linjan. Puvun helma puolestaan voi olla liehuva ja muhkea.

Parhaita hääpuvun malleja ovat empirelinjainen, A-linjainen sekä ballgown

Välteltäviä malleja puolestaan ovat kapeat puvut kuten trumpetti- ja merenneitomalliset puvut, ellei morsiamen tarkoituksena olekin korostaa lantiota tuomalla sitä esiin tiukemmalla puvulla. Myöskään boleroiden käyttöä ei päärynävartaloiselle suositella, ellei muotojen korostaminen ole varsinaisena tarkoituksena. 


Kuvat vasemmalta oikealle, ylärivi: kuvakuva ja alarivi: kuva

Omena, eli O-vartalo


Omenavartaloiset morsiamet ovat hivenen rehevämpiä, ja heillä on yleensä pyöreämpi vatsa, reidet ja takapuoli, sekä monesti myös suurempi rintamus. Omenavartaloisen morsiamen kannattaa korostaa muotoja, ja valita puku joka istuu hyvin. Pyöreyttä voi hioa halutessaan esimerkiksi pystyleikkauksilla, sekä lisäksi myös puvun yksivärisyydellä on hoikentava ja pidentävä vaikutus. Puvun pienet yksityiskohdat tekevät vartalosta visuaalisesti suuremman, joten hoikempaa muotoa hakevien morsiamien kannattaa jättää ne pois. Parhaita hääpuvun kankaita ovat kaikki kevyesti laskeutuvat materiaalit, jotka eivät kuitenkaan mene vartalonmyötäisesti, ja jokaisen kurvin mukaisesti.

Malleista sopivimmat ovat A-linjainen, ballgown ja empirelinjainen. 


Kuvat vasemmalta oikealle, ylärivi: kuvakuva ja alarivi kuva

Rintava tai harteikas, eli Y-vartalo


Y-vartaloita on kahdenlaisia. Y-morsian on ylävartalostaan siis joko harteistaan tai rinnanympärykseltään kookkaampi kuin lanteiden alueelta, ja lantio sekä vyötärö ovat lähes yhtä kapeat. Y-vartaloisen harteikkaan morsiamen pukuun sopii parhaiten jokin pystysuuntaisesti avarampi pääntie, kuten esimerkiksi syvään uurrettu V-neck. Vaakatasossa avara pääntie, kuten esimerkiksi venepääntie puolestaan ei ole paras mahdollinen, sillä se korostaa hartiaseutua vain entisestään. Y-vartaloiselle sopii hyvin myös kapealinjaiset puvut, ja vartaloa tasapainottaa lantiolle sijoitettu puvun somistus, esimerkiksi vyö tai kangas.

Harteikasta tai rintavaa Y-vartaloa saa helposti halutessaan naisellisemmaksi esimerkiksi merenneitohelmaisella puvulla, joka tuo lantiolle ja vyötärölle naisellisia muotoja. Rintavalle morsiamelle sopii edellä mainitun merenneitomallin helmaosan kanssa korsettimallinen yläosa. Kiiltävät kankaat puolesta eivät ole varsinkaan rintavan Y-vartalon paras valinta, sillä kiiltävä kangas vetää katseita enemmän rinnustaa kohti.

Parhaat puvun mallit ovat siis merenneitohelmainen tai trumpettihelmainen puku.


Suora, eli neliövartalo


Suoran vartalon omaava morsian voi olla hoikka tai hieman pyöreämpi, mutta pääasiallisena tunnusmerkkinä voidaan pitää "vyötäröttömyyttä", joka tarkoittaa sitä, että vyötärön ja lantion ero on hyvin pieni, ja hartiat ja lantio ovat toisiinsa nähden samassa linjassa. Suoravartaloiselle sopii parhaiten selkeälinjaiset hääpuvut, jolloin esimerkiksi empirelinjainen puku olisi sopiva.

Vyötärön korostaminen ei ehkä ole paras vaihtoehto, mutta sen sijaan pääntietä kannattaa korostaa, sillä suoravartaloisen ryhti on yleensä suora ja kaunis.


Tiimalasi, eli X-vartalo


Tiimalasivartaloisella morsiamella on klassisen naisellinen vartalo, jossa olkapäät ja lantio ovat vyötäröä leveämmät, ja tämän vartalomallin hartia- ja lantiolinja ovat suunnilleen yhtä leveät. Tiimalasi vartaloiselle morsiamelle sopii miltei mikä puku tahansa, mutta mikäli halutaan korostaa tiimalasivartaloisen ruumiinrakennetta ja vartalon parhaita puolia, olisi parhaita mallivaihtoehtoja merenneito, trumpetti tai A-linjainen puku.

Tiimalasivartaloisen puvun pääntie saa olla hieman avara. Helmassa paras vaihtoehto olisi A-linjainen, mutta myös kapeampi malli sopii kunhan se on hivenenkään levenevää mallia. Liian runsas helma puolestaan tuo lantiolle liikaa pyöreyttä, eikä empiremallinen puku päästä tiimalasivartaloista oikeuksiinsa.


Kuvat vasemmalta oikealle, ylärivi: kuvakuva ja alarivi kuva


Näin on saatu HÄÄPUKUVIIKKO päätökseen! HUH! Katsotaan mitä seuraavaksi sitten keksitään...

Loppuun blogitekstin teeman mukaisesti vielä vartalomalleja, mutta vain hieman erilaisia sellaisia...
Mikä vartalomalli sinä näistä olet? Hih! 

5 kommenttia:

  1. Mun on pakko avautua. Itse en näin tissikkäänä ymmärrä, miksi noi v-aukot muka pienentää rintoja. Itsellä tuli ainakin olo, että saan tissit kohta poskeeni, kun tollasta kokeilin juuri siitä syystä että se on "oikea kropalleni". Enkä myös tykännyt "tissit tiskiin "-olosta yhtään. Muutenkin haluan pitää tissini piilossa, niin miksi sitten hääpäivänä esillä. Urght! Ihan varmasti miehen kirjoittama:D itsekin kyllä aiheesta muutama viikko takaperin kirjoitin.
    T: turkey leg:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ja avautua saa kun siltä tuntuu! :D
      Ja hyvä pointti tuokin, että saattaapa se hyvin ollakin alun alkaen jonkun miehen kirjoittama... ;) :D Mutta helpotuksena sinulle se, että itse ymmärsin tämän V-neck-vinkin niin, että se sopii enemmänkin sille harteikkaalle Y-vartalolle, kuin rintavalle Y:lle :)
      Ja onneksi jokainen saa tehdä sen lopullisen valinnan kaula-aukon, ja kaiken muunkin suhteen aina ihan itse! :)

      Poista
    2. Ja pakko Laura L vielä sanoa, että mää en osaa nyt millään lopettaa nauramista, sillä tuo sun viestin lopetus "T: turkey leg :D" on vaan ihan huippu!!! <3 Ihana päivän piristys!!! <3 :)

      Poista
  2. Iha huippu toi vika kuva :DDD repesin! heh, osasin näköjää valita itelleni "oikeen mallisen" puvun lukematta tän tyyppisiä ohjeistuksia :D hyvä minä ! Tää oli kyl ihan loistava juttu tää sun hääpukuviikko <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon kuvan löytäminen kirvoitti kieltämättä itsellekin aikamoiset naurut!!! :D
      Ja hyvä sinä! <3 Aina ei tarvita ulkopuolista kertomaan kuinka pukeutua, kun sen osaa tiedostaa ihan itsekin! :) Ja voi että, kiitos paljon!!! <3 Onpa ihana kuulla että pidit!!! <3

      Poista