9.9.2016

The dress - nimi vai näyttävyys?

Leikitäänpä, että olet juuri nyt ostamassa hääpukua. Rekissä on Vera Wangin puku, simppeli, mutta tosi hieno! Se miellyttää sinua. Hintakin saattaa sopia budjettiin. Viereisessä rekissä on toinen puku, koristeellisempi, ehkä myös hieman halvempi, mutta et tunne puvun merkkiä. Tämäkin puku miellyttää sinua. Kumman puvun valitset?


Hääpuvun valintahan on aika kauhistuttava ajatus. Älkääkä suinkaan ymmärtäkö väärin, se on aivan ihanaa, mutta onhan se omalta osaltaan myös kauhistuttavaakin. Nimittäin kun niitä ihania pukuja on niin suunnaton määrä, että saatanpa itse ainakin aikanaan olla pienessä pinteessä kun puvun hankkiminen on ajankohtaista... 

Kuinka ihmeessä pystyn niistä kaikista vaihtoehdoista sen yhden ja ainoan valitsemaan? 

Niinpä päädyin pohdiskelemaan sitä, kuinka puvun valitsemisesta nykyään ajatellaan. Annatko sinä arvoa sille, että hääpukusi on huippusuunnittelijan suunnittelema, mutta joutuisit joko ylittämään budjetin, tai budjetin rajoissa juuri ja juuri pysyäksesi mahdollisesti tyytymään hieman haaveilemaasi yksinkertaisempaan malliin? Vai valitsetko mieluummin puvun jonka ulkonäkö miellyttää sinua hieman enemmän, mutta suunnittelijan nimi ei välttämättä kerro mitään..?


Meitä morsiamia löytyy nimittäin aivan varmasti näihin molempiin vaihtoehtoihin, sekä niiden väliin! Olisihan se kieltämättä aika hienoa sanoa, että pukuni on aito Vera Wang tai Monique Lhuillier! Ja jos hinta on kohdallaan ja puku miellyttää silmää, niin miksipä ei sitten panostaa designer-pukuun! Omalla kohdallani en vaan voi millään sivuuttaa sitä, että puvun ulkonäkö vaikuttaa valintaani enemmän, sillä mietin kuinka jälkeenpäin hääkuvia katsellessa silmääni ottaa ennemmin se miltä pukuni näyttää, kuin pienellä printillä niskalappuun painettu designer-nimi. Mutta sikäli mikäli etsinnöissä vastaan tulee silmääni miellyttävä, sydämeni pakahduttava ja budjettiini sopiva designer-puku, niin tuskinpa jättäisin ostamatta!!!!

Kumpi sinulle on tärkeämpää, nimi vai näyttävyys? Kumpaan aiot panostaa?
Onko sillä merkitystä kenen suunnittelijan pukua kannat?

Ps. Eilen sorruin syömään muutaman palan suklaata... mutta eiköhän tällä viikolla vedetyt neljät sählytreenit ole sen määrän jo kuluttaneet! Fiilis on hyvä!

6 kommenttia:

  1. Siis... <3 !! Apua, tuo ensimmäinen puku! Mä en oo uskaltanut vielä alkaa edes katsella itselleni minkäänlaisia pukuja, kun aikaakin vielä on... Mutta tottakai mä oon mielikuvia jo ehtinyt kehitellä, hehheh! :-D Tuo ensimmäinen on kyllä ihan mieletön!

    Mutta aiheeseen liittyen - kyllä mä sanoisin, että ehdottomasti menisin sen mukaan, mikä tuntuu oikealta. Vaikka designervaatteissa - olivat ne sitten paitoja, housuja, mekkoja; mitä vain - maksaa toisaalta myös materiaalien laatu ja suunnittelutyö, on hinnoissa kyllä välillä aika paljon ilmaakin. Siksi en ainakaan ihan purematta nielisi sitä, että maksaisin reippaasti ylimääräistä ainoastaan designerstatuksesta. Mutta aivan, kuten säkin sen muotoilit - jos oman tyylin ja designerpuvun saa yhteen fiksulla hinnalla, niin mikäs sen parempi! :)

    Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ensimmäinen on Lela Rosen puku, ja se on kyllä äärettömän kaunis... <3
      Mulla on tällä hetkellä aika selvänä mielessä millasen puvun haluan, mutta katsotaan ehtiikö mieli muuttua ennenkö puku on hommattu! ;) Ja mikä sen merkki sitten on! :D

      Poista
  2. Hahaa, minulla oli itse asiassa aikanaan juurikin tällainen ongelma! Mietin Justin Alexanderin ja "jonkun nobodyn" puvun väliltä. Kieltämättä merkkipuku houkutti, mutta lopulta päädyin ostamaan samaan hintaan nobodyn puvun, koska se tuntui enempi minulta. Eikä kaduttanut! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla että tehty valinta oli oikea, eikä merkkipuvun jättäminen liikkeeseen kaduttanut! :) Mutta ymmärrän, että onhan se ihanaa ajatella että mulla on päälläni merkkipuku!!! Mietin vaan tässä omalla kohdallani, että kummalle annan enemmän arvoa: sille, että minulla on merkkipuku, ja siitä tietää ehkä kaasot ja muu lähipiiri, vai se miltä näytän kaikkien vieraiden edessä siinä "jonkun nobodyn" suunnittelemassa puvussa. Parhain olisi tietysti kun nämä saisi yhdistettyä! :D Mutta ehkä tosiaan käytän vaan järkeä ja valitsen niin kuin sinä juuri sen puvun joka tuntuu eniten minulta, oli sen suunnittelija sitten kuka tahansa! :)

      Poista
  3. Apua, tuo ensimmäinen puku on niin upea! Tahtoo sen! :D

    VastaaPoista