20.1.2017

Hääkukat - panosta vai pihistä?

Selailet pinterestiä ja etsit inspiraatiota häiden koristeluihin. Eteesi tulee aina vain upeampia ja upeampia kuvia, joissa juhlapaikat uivat kukkameressä ja pöydät notkuvat toinen toistaan kauniimpia kukka-asetelmia. On kukkia maljakoissa. Kukkia lyhdyissä. Kukkia verhoissa ja kukkia katossa. Kukkia siellä, kukkia täällä! Intoa puhkuen pinnaat ne kaikki talteen, ja olet onnesi kukkuloilla ajatellessasi kuinka kauniilta juuri teidän juhlapaikkanne näyttää tällaisen kukkapaljouden alla... Kuulostaako lainkaan tutulta? Jos kuulostaa, luon sinuun juuri tällä hetkellä ymmärtävän katseen, mutta jos ei, niin ei hätää, onneksi tiedän ainakin muutaman morsiamen, jotka ovat samassa pulassa, joten en ole yksin!

Aina häitä järjestettäessä jossain kohtaa nousee esiin se vaihe, kun on aika puhua häiden panosta ja pihistä -kohteista. Silloin tehdään päätöksiä siitä mihin osa-alueeseen tai yksityiskohtaan kukin pari haluaa käyttää varojaan ja energioitaan, ja mitkä ovat pareille ei niin tärkeitä kohteita, joiden suhteen on mahdollista joustaa. Nyt tahtoisin tietää mitä ajattelette kukista? Panostatteko vai pihistättekö?

Me panostamme, mutta omalla tavallamme! Noin yleisesti ottaen kukkiin panostamiseen liitetään aidot kukat ja floristin suunnittelemat ja toteuttamat pöytäkoristeet, sekä tietysti kukkien paljous. Pihistäminen puolestaan tarkoittaa määrällisesti vähemmän, sekä huonolaatuisempia kukkia. Ja huonolaatuisemmilla kukilla tarkoitetaan yleensä kestokukkia. Vaikka oikeastaan aihetta tässä pohtiessani en edes ymmärrä miksi kestokukkia pidetään halpoina, sillä ainakin Suomessa niiden hinnat voivat olla aika päätä huimaavia. Mutta olipa todellisuus sitten mitä tahansa meidän häissämme kukkiin panostetaan, ja ne panostettavat kukat ovat kestokukkia.

Mutta miksi?


Koska kestokukat ovat kauniita! Ja ne kestävät, hah!


Lisksi häihimme on kutsuttu useampia niin astmasta kuin eri allergioistakin kärsiviä ihmisiä (morsian mukaan lukien!) ja haluamme ottaa varman päälle. Olisi nimittäin erittäin ikävää jos joku vieraistamme joutuisi poistumaan aiemmin vain siksi, että aidot kukat saavat hengen pihisemään tai silmät kutisemaan ja nenän vuotamaan.

Kestokukkien kanssa ei luonnollisesti myöskään tarvitse huolehtia mistään, sillä ne pysyvät aina upeina lämpötilasta ja hoivasta ja huolenpidosta huolimatta. Vaikka toki oma hommansa on myös siinä, että kestokukat saadaan sitten käyttöhetkellä säilytyksen jäljiltä "oiottua" kauniiksi, niin ehkäpä tuo ongelma ei ole liian suuri voitettavaksi!

Kestokukkia on varastoituina minun vaatehuoneeni sopukoissa jo useampia pieniä kimppuja, mutta lisää kopsahtelee postilaatikkoon harva se päivä! I-ha-naa!!!




Kuinka teillä tehdään (tai tehtiin) kukkien kanssa, panostetaanko vai pihistetäänkö? 

4 kommenttia:

  1. Oi ihanan näköisiä nuo kukat mitä sinulla on! :) mistä olet niitä tilannut?

    Kirjoittelinkin itse hetki sitten siitä että meille tulee ainakin morsiusneidoille kimput valkoisista neilikoista - kestokukkaversiona!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tykkään kyllä itsekin tosi paljon! <3
      Ja siis nämä kaikki on tilattu ebaysta, ja kukat ovat matkanneet niin Kiinasta kuin Englannistakin :)

      Nuo morsiusneitojen kimput kuulostaa kyllä ihanilta, ja niistä tulee varmasti upeat! :) Me päätettiin myös, että niin kaasoille kuin kukkaistytöillekin tulee kestokukkakimput, sillä niistä jää mukava muisto vielä häiden jälkeenkin! :)

      Poista
  2. Meilläkin tulee varmaan suurilta osin kestokukkia (miksi tosiaan sanoa niitä tekokukiksi kun siitä tulee ainakin mulle vähän negatiiviset mielleyhtymät) mutta en vielä tiedä missä määrin. Miten olet ajatellut niitä käyttää, paitsi perinteisesti maljakossa? Puratko kimput osiin ja teet uusia omanlaisia? Mullakin pari kimppua on hankittuna (tosin koristelin niillä kotia :D) ja mietin että miten niitä käyttäisin sitten häissä kun pöytäkoristeita ei ole vielä päätetty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekokukat kieltämättä sanana kuulostaa ihan kamalalle, eikä houkuttele ajatuksena yhtään... mutta kestokukat on jotain ihan toista! :)

      Meillä näitä kukkia on tulossa juurikin noiden maljakoiden ja kimppujen lisäksi roikkumaan katosta, sekä mahdollisesti myös lyhtyjen sisälle, mutta varrettomina :) Jostain syystä tykkään tosi paljon noista jo tilatuista kimpuista tuollaisinaan, mutta aion yhdistellä eri kimppuja niin, että saan suurempia kokonaisuuksia, sekä niiden lisäksi leikkelen muutamia kimppuja yksittäisiksi kukiksi, jotta saan tehtyä juurikin niitä omanlaisiakin yhdistelmiä. En vaan millään malttaisi odottaa että loputkin kukat tulevat ja pääsen tositoimiin!!!! :D

      Poista