7.4.2017

Ihanat PomPomit tyllistä - DIY

Tylli - häähullun unelmamateriaali!
Se toimii niin hääpuvuissa, hunnuissa, asusteissa kuin koristelussakin ja kuuluu häihin, sitä ei voi kiistää. Esimerkiksi pinterest on pullollaan erilaisia häihin liittyviä tyllistä tehtyjä ihanuuksia, mutta tällä hetkellä sydämeni sykkii erityisesti tyllipompomeille. Niitä ihastellessani olen samalla miettinyt millaista tarkoitusta varten voisin sellaisia myös meidän häihimme tehdä, ja kun ajatus pompomeista ei tuntunut millään jättävän minua rauhaan päätin vihdoin tarttua tuumasta toimeen, ja pistää pompom-pajan pystyyn!

Suunnitelmanani oli tehdä pienenpienistä pompomeista muodostuva nauha. Tätä tehtävää varten tarvitsin vain sakset, ohutta nauhaa pallojen sitomiseen, neulan, nauhaa pallojen ripustamista varten - sekä tylliä. Ja tuon sinisen kapistuksen.


Pompomien tekemiseen on olemassa useita tapoja. Ainakin minulle itselleni jo ala-asteelta tuttu tyyli on kieputtaa tylli kahden pahvikiekon ympärille, mutta aivan yhtä toimivan lopputuloksen saa esimerkiksi laskostamalla tylli nipuksi, joka sitten vain puristetaan langalla yhteen ennen leikkaamista. En kuitenkaan valinnut tällä kertaa näistä tyyleistä kumpaakaan, vaan tilasin itselleni oikean pompomien tekoon tarkoitetun kehikkosetin, joista pienin koko on juurikin tuo sinivalkoinen kuvassa näkyvä yksilö. Kehikko koostuu kahdesta samanlaisesta kiekosta, jotka kumpikin muodostuvat eri suuntiin avautuvista siivistä. Kun samanlaiset kiekot asetetaan vastakkain kehikosta aukeaa näin ollen siis kahdet siivet puolelleen, ja tämä muodostaa kahta pahvikiekkoa vastaavan tilanteen. Vaikea selittää, mutta sitäkin helpompi ja aivan äärettömän nopea tapa pompomien aikaansaamiseksi!

No mutta sitten ei muuta kuin kieputtamaan! 
Käyttämäni tylli oli 15cm leveää. On kai pelkkä makukysymys haittaako tyllin ryppyyntyminen mitään vai ei, lopputulokseen se tuskin ainakaan paljoa vaikuttaa, mutta itse päädyin leikkaamaan tyllinpalaseni vielä puoliksi, jotta kieputtaminen näin pienen kehikon ympärille kävisi helpommin. 

Kieputin tylliä kehikon molempiin puolikkaisiin haluamani määrän, ja kun olin valmis suljin siivet ja leikkasin tyllin koko kehikon matkalta, molempien kiekkojen välistä auki. Tämän jälkeen pujotin kiekkojen väliin nauhan, jolla tein tukevan umpisolmun kiekkojen väliin. Sen jälkeen tarvitsi enää vain irrottaa kiekot toisistaan, ja vapauttaa valmis, suloinen pompom kehikon puristuksista!

Muutaman pompomin valmistuttua varsin nopealla aikataululla pujotin valmiit pallot neulan avulla lankaan. Ja niin... 


 ... tuore tyllipompom-nauhani pääsi paikalleen, mintunvihreän laatikon koristeeksi!


Helppoa, halpaa, hauskaa ja IHANAA! 

8 kommenttia:

  1. Niin söpöt! ♡ Tosi kiva idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! <3 Söpö oli kyllä itselläkin heti toinen nauhan valmistumisen jälkeinen mieleen tullut adjektiivi, heti mun aina käyttämän ihanan jälkeen! :D

      Poista
  2. Wautsi, Niina, sinä kätevä askartelija.

    VastaaPoista
  3. Voi, ompas söpöjä tyllipalleroita! Kivaa vaihtelua paperipompomeille ja kestääkin käyttäjältä toiselle, jos menevät juhlien jälkeen eteenpäin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! :) Ja totta, paljon parempina nämä tylliset kaverit säilytyksessä pysyvät kuin paperiset kaimansa! :)

      Poista
  4. Apua, miten söpöt! Mitenhän tuollaisia voisi hyödyntää sisustuksessa?.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vaan!!! <3 Ja siis itse asiassa ihan hetki sitten tuli jossain vastaan sohvatyyny, johon oli etupuolelle kiinnitetty hieman suurempi tyllipompom, ja samoin myös pienistä pompomeista tehtyjä mattoja olen jossain onnistunut näkemään, joten ei muuta kun askartelemaan vaan! :D

      Poista